måndag 26 november 2012

Att ta sig tid


Här är jag. Idag har jag tagit mig tid att måla naglarna och stryka en klänning. Till och med ta på mascara. En mammas lyx. Ringarna under ögonen som vid närmare eftertanke nog mer börjar påminna om påsar är numera en del av mig. Sen vi hördes sist har Bond kommit hem (prisa Gud!) och vi har varit på date.
Bara vi två. Det var första gången sen Märtha kom som vi spenderade en helkväll tillsammans i tvåsamhet. Mormor och Rolle var barnvakt och det gick såklart galant. Men herre vilken ångest jag kände att lämna det lilla livet som vi skapat. Tänk om hon skulle bli ledsen? Hungrig? Känna sig övergiven?
Men styrkan i att allt gått bra och att få pussas, kramas och hålla handen på stadens gator och torg fick mig bara att växa. Både som mamma och människa tror jag. Och pirrigt kändes det vill jag lova. Eva Dahlgren-konsert och ett glas rött. Jag sätter numera det främst det som en gång var längst bak.

3 kommentarer:

Anonym sa...

idag lyxade jag till det med hyveln under armen! Skön nivå på lyx! Tyckte då inte jag såg några påsar på dig, du är alltid vacker Sara!

Saralill sa...

Vad skönt att raka bort oönskad hårväxt Anonym! ;) Tack för fin komplimang.

Anonym sa...

Ja mi kan nu i framtiden lugnt ta er en date då och då, man måste vårda sin egentid med varandra. Och lilla Tätta kan få vara hos oss närsom, och jag vet att det står flera i kö för att få passa henne, men jag kommer alltid att försöka tränga mig först i kön HAHAHA. Pussar i pannan av Mamor