onsdag 5 december 2012

Ingefärsglaserad kyckling

Måste bara dela med mig av en kycklingmarinad som hela familjen gillade. Receptet är från Under valnötsträdet av systrarna Bergenström.

För 4 behövs:
3 stora kycklingfileer
2 msk fint hackad eller riven ingefära
3 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes eller 1 finhackad röd chili
3-4 msk honung
2 msk soja
3 msk neutral olja eller olivolja
hackade jordnötter
1 lime i klyftor

Hacka, riv, dela osv. Lägg allt i en skål och blanda med honung, soja och olja. Skär kycklingköttet i bitar eller strimlor och lägg dem i en ganska liten skål. Häll på marinaden och blanda så att marinaden täcker någorlunda. Låt dra en timme innan det hela wokas 3-4 min (kycklingen ska bli genomstekt).
Vi serverade med bulgur och en sallad på vitkål, morötter och paprika.
 Limeklyftor och jordnötter vid sidan av! Prova!

Inga kommentarer: